Klas ERIKSSON

 

Klas ERIKSSON, Sverige

Född 1976 i Stockholm. Bor och verkar i Göteborg.

Klas Eriksson tog sin MFA vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2010. Sedan dess har han haft soloutställningar på bl a Göteborgs konsthall (2017), Projektrum Normanns, Stavanger (2015) och Kalmar konstmuseum (2013) samt deltagit i en lång rad grupputställningar i Sverige och internationellt. Klas Eriksson är representerad av Galleri Christian Larsen i Stockholm och Eduardo Secci Contemporary i Florens.

 

LUNCH ROOM. - Klas Eriksson med gäster från samma båt

Performance med syfte att hålla ihop, vilket typ är årets tematik under Live Action.. Konstnären Klas Eriksson bjuder in lokala konstnärer och kulturarbetare att Dja tillsammans med Eriksson. De inbjudna gästerna tar med sig en vinylhög vilken man tillsammans med Eriksson senare spelar varannan låt ifrån, back 2 back.

Lunchen mixas mellan kl 12-13:12 och syftar till att presentera en annan kollegas musiksmak, lite som att offentliggöra en dagbok i musikform. Med performancen vill Eriksson lyfta fram andra som sitter i samma båt och visa på en slags sammanhållning och en ny typ av möte och presentation via musiksmak. Det viktiga är inte att det taktmixas eller blir en perfekt helhet, det viktiga är att ha en bra jävla lunch. Det blir upphugget, musik och presentation av de inbjudna gästerna i en enda stor lunchbuffé. Performancen sänds live via Facebook på Live Actions facebooksida. En i-phone placeras i en rackad toalettrulle och fungerar som stativ.

Det blir en meta-live-upplevelse med tre stycken Lunch Room ute i det offentliga rummet samt live på nätet.

Den 14/6 – Tredje Våningen, öppningskväll. Sen Lunch mellan xx-xx inbjuden Lunch; Eva-Lena Orange

Den 15/6 – Stadsbiblioteket Avenyn kl 12:00-13:12; inbjuden Lunch FRK Magnusson

Den 16/6 - Brunnsparken kl 12-13:12; inbjuden Lunch Christian Pallin

Mer om Lunchmenyn:

Eva-Lena Orange

I biljettkassan på Stena Line i Majorna siter en blyg dominant kvinna och ruvar på riktigt svängig acid och disco. Eva Lena Orange dyker upp och kör järnet.

 

FRK Magnusson

Maria Magnusson, född 1965 i Norra Björke, är en bildkonstnär/ experimentell filmare, fotograf och dj bosatt i Göteborg.

 

Christian Pallin 

Konstnärlig ledare för Koloni som  han startade  2004 i samband med att han flyttade till Göteborg.  Koloni är en ambulerande kulturarrangör med bas i Göteborg men med projekt, samarbeten och arrangemang på olika platser runt om i Norden

BILD/KLIBBA:Oscar Jernberger SHOUT OUT: @bobcat_bob @jacobnybergkonst @christianpallin

 


Klas Eriksson. Away Day II. 2013. Foto: Linnea Sjöberg