Live Action 7

 

Vi är glada att kunna fira det sjunde året av Live Action som äger rum i Göteborg den 24 till den 27 maj i Göteborg. LA är ett low-cost event med ett fördjupat hqc (high quality content), och vi kommer att fortsätta att verka för en hållbara framtid

Vi blev i december förra året alla vittnen till hur den på området ledande box-office festivalen National Review of Live Art/New Territories i Glasgow av okända anledningar och trots ett offentligt stöd på närmare 7 miljoner kronor gick i konkurs bara några månader innan sin öppning. Med detta i åtanke, och trots att vi är ett low cost evenemang, är vi glada över att ha gjort Live Action till ett hållbart sådant.

LA har anpassat sig kontinuerligt i en ständigt föränderlig omgivande kontext. Såtillvida är det en platsspecifik festival som anpassar sig till sin omgivning. LA kommer att fortsätta att utveckla sig och söka nya metoder för att svara på de utmaningar vi ställs inför. Vare sig det gäller att ge nya svar på hur klyftan mellan nutidskonsten och allmänheten skall överbrygga? Hur vi väljer att presentera nutidskonst och peformancekonst. Eller hur vi skall vara behjälpliga att marknadsföra fältet på en internationell nivå genom nya samarbeten och utvecklings möjligheter. Live Action kommer att vara där det sker inom fältet.

För att fira sin sjunde upplaga har vi även gjort en större uppgradering av festivalen genom att introducera iLAS, eller international Live Action Studies (se mer i menyn). Men också genom ett knivskarpt och varierat program med så skilda internationella stjärnor inom fältet som Ulay (Holland), Zhu Ming (Kina), Marilyn Arsem (Förenta Staterna), Tanya Mars (Kanada), Joël Hubaut (Frankrike), Valentin Torrens (Spanien) Monali Meher (Indien) eller  Omar Ghayatt (Egypten) och många många fler.

Så håll dig uppdaterad för mer information och ett detaljerat program som du snart kommer att finna här och på vår Facebook sida. Låt oss och göra denna 7e födelsedag till en verklig fest. Välkomna.

 IMG_4901
Dominic Thorpe. Ireland. Guangzhou Live 2011. © Guangzhou Live.