Denis ROMANOVSKI

 

Denis ROMANOVSKI, Sverige/Vitryssland

Född 1970. Bor och verkar i Göteborg.

Börja med ett leende, sedan ett handslag. Markera horisonten för varje person i rummet. Är det färgstarkt? Det har ingenting att göra med färg.

Gör en konsert med förväntningar, förhoppningar, försäkringar och risker. Ge en blomma. Blommor flyger från händer till händer som missiler: Hej, vi träffas.

Människor vanligtvis litar på varandra och misstror främlingar. Främlingar vanligtvis misstror performancekonst. Människor möts och slutar att vara främlingar. Att dansa med främlingar, det är okej.

Jag höjer värdet, jag säljer, jag bjuder, jag höjer värdet igen. En gyllene beröring. Ju mer du berör, desto högre priset, som ett bronshandtag, polerat guld av händer. Ju mer du gillar, ju mer du gillar. Låt oss rösta för en gemensam smak.

Slå en spik med tolv hammare på en gång. Kom ihåg att du också hade det rätt för framtiden som du har nu. Vinnaren vinner i tillfredsställelse, medan förloraren vinner i ära. Utrymma dig från en icke brinnande byggnad med en bok. Läs det högt. Ge någon på gatan skydd från mörkret.

Text baserad på utdrag från performanceverk 2000-2017: Handshake, Horizons, Concert For the Flowers, Take Care, That’s OK Manifesto, I Augment, Facebook Opera, Russian Salad, Random Argumentation, Futureview, Mass Duel, Escape, Light Shelter och andra.


Denis Romanovski. 2017. photo : Joachim Axelson.