LIVE ACTION GÖTEBORG 011

 

Live Action Göteborg, presenterar i sin sjätte upplaga på Världskulturmuséet den 25-28 maj, ett högkvalitativt program, I en intensiv, spännande avant-gardistiskt folklig och avslappnad form som går bortom det vanliga, bortom all mainstream.

Femton kostnärer från tolv länder har bjudits in till denna sjätte upplaga av Sveriges ledande performancekonst festival. Vi är ytterst nöjda med att även i år kunna hålla uppe den kvalitativa ribban med ett program som ligger på den höga internationella nivå vi satte upp för Live Action Göteborg redan när festivalen startade i 2006.

LAG fortsätter således 2011 att presentera några av de främsta inom fältet jämte yngre talanger på performancekonstens himmel, i ett evenemang som inte kompromissar med konstnärlig kvalitet eller med sitt uttalade mål : att konstnärer inte har rätt att kompromissa med sin egen existens, med sin konst. Det konstnärliga urvalet för Live Action Göteborg har som sina enda kriterier, som dess curator Jonas Stampe påpekar, “konstnärlig briljans, mod, autenticitet, närvaro och originalitet.”

 

Arsem_1
Marilyn Arsem. US Domestic Policy II. Live Action New York. November 2010.