15 MINUTER AV CENSUR

15 Minuter av Censur parafraserar Andy Warhol’s legendariska citat från 1968 : ”I framtiden kommer alla att vara världsberömda i 15 minuter”.

15 Minuter av Censur är ett experimentellt performancekonst event som äger rum på Trollhättans Konsthall den 28 maj 2014 från 18.00-21.00, där varje konstnär har blivit tillfrågad att skapa ett verk om censur.

Vi bestämde oss tidigt för att inte informera konstnärerna förrän 10 dagar innan 15 Minuter av Censur skulle äga rum, såväl vad gäller temat som om eventets specifika tids- och material begränsningar. Vi ber dem att realisera ett verk om censur under högst 15 minuter och med maximalt 3 object.

15 Minuter av Censur presenterar sex konstnärer : Shannon Cochrane från Kanada; Jinling Dong och Wei Liu från Kina; Erdem Gündüz från Turkiet, John Court från Storbritannien/Finland och Vassya Vassileva från Bulgarien/Kanada.

Efter performancen följer ett öppen diskussion där konstnärerna kommer att berätta om sina egna erfarenheter av censur i sin egen praktik, men också generellt om censur inom nutidskonsten eller för den delen i samhället i övrigt. Välkomna till 15 Minuter av Censur, ett nytt event producerat av Live Action.