iLAS

 

iLAS Gothenburg, är det första i en innovativ seria av studie program i performancekonst, det kommer att starta med ett tre dagars workshop program (från den 21e till den 23 maj) under ledning av de kända konstnärerna och erfarna pedagogerna  Marilyn Arsem (School of the Museum of Fine Art, Boston) och Tanya Mars (University of Toronto Scarborough). Workshopsen kommer att äga rum i två pass, på morgonen och eftermiddagen. iLAS kvalitets tänkande har lett oss till att begränsa varje workshops grupp till 8 deltgare.

Efter tre dagars workshop blir varje iLAS deltagare tilldelad att följa en av konstnärerna på LA 7, och således få direkt kunskap om hur en konstnär arbetar och förstå alla delar i en konstnärs arbetsmetod. Från förberedelser till realiseringen av en performance. Naturligtvis kommer alla deltagare även att få bevittna de verk som konstnärerna producerat för LA 7.

Efter Sveriges ledande internationella performancekonst festival fortsätter iLAS med föreläsningar, analyser och diskussioner under ledning av Jonas Stampe konsthistoriker, , teoretiker och curator av LA 7.

Den totala kostnaden av LA 7 är 1000 kronor, vilket utgör arvoden för de workshops som ges av Tanya Mars och Marilyn Arsem. iLAS tar ingen kommission i organiseringen av studie programmet.

Om ni vill anmäla er till iLAS, var vänlig och fyll i och skicka in registreringsformuläret som ni finner nedan för nedladdning. För mer informaiton om deltagande var vänlig att kontakta : info@liveaction.se.

Var vänlig att notera att er anmälan till iLAS blir registrerad när den första betalningen äger rum.

Söker ni billigt boende under iLAS kan vi hjälpa er att finna sådant på ett centralt beläget vandrarhem.

-dsc0312b
Tanya Mars. Infr'Action Sète. 2008. © Stein Henningsen.