HP PROCESS

 

HP Process, Frankrike

 

HP Process är en sammankopplad / frånkopplad enhet som utvecklar en praxis av digital performancekonst och ett verbi-voco-visuellt skrivande. De arbetar främst i en intermedia baserad  performance poesi, där bild och ljud genereras i realtid och interaktivt i en logik av störningar av representationens och perceptionens olika rum. De försöker skapa en poesi i rörelse och i ständig omvandling, där brödtexten och bokstaven kommer till liv genom en inkarnation av ljud och gester. Deras ljudverk utgår från rösten som i expanderande ljudfrekvenser i en logik av omslutning och noise.

Helt improviserat eller uppläst från ett poesi partitur, leker Hortense Gauthier och Philippe Boisnard med sina röster och andetag som är digitalt förstärkta och expanderade för att skapa såväl en elektronisk ljudpoesi som engagerade ljudlandskap.

HP Process verk skulle kunna definieras som en DIGITAL AKTIONS POESI. Som försöker undersöka förhållandet mellan kropp, språk och teknik i syfte att utforska skrivandets plastiska, visuella, ljudliga, digitala och kroppsliga dimensioner.

HP Process har presenterat sina verk på ett stort antal festivaler, muséer och universitet som exempelvis CAPC i Bordeaux, Centre Georges Pompidou, La Comédie i Reims, festival Empreintes numériques (Toulouse), Lab2lab - festival VISION'R (Nantes), festival E-Poetry (Barcelonne), festival Son-Vision (Genève), festival VISIONSONIC (Paris), festival de poésie de Lodève, festival Expoésie (Périgueux), festival Les InstantsVideosCité européenne des Récollets (Paris), FabrikaVoxa - Espace Gantner (Belfort), festival Accès(s) (Pau), Rencontres Chorégraphiques de Carthage (Tunis), PureData Convention 2009 (Sao Paulo-Brésil), Centro Octubre (Valencia-Espagne), International Festival of Art Action (Monza -Italie) och Infr’Action Sète – festival international d’art performance.

(Översättning från franskan : Jonas Stampe)


HP-Process