KONSTNÄRER

 

 

Live Action Göteborg kommer i år att presentera några internationella stjärnor från den globala performancekonst himlen, konstnärer som aldrig tidigare har visats i Sverige. Som Marilyn Arsem, grundare av det legendariska kollektivet Mobius och chef för performancekonst avdelningen vid the School of the Museum of Fine Arts i Boston. Men också två av grundarna av det legendariska kollektivet Black Market, Zygmunt Piotrowski från Warzsava, Polen och Tomas Ruller från Brno, Tjeckien.

Från Peking, Kina anländer den feministiska konstnärinnan He Chengyao som förmodligen är en av de mest erkända kineiska performancekonstnärerna på den internationella scenen. En annan i startfältet för LAG 011 och en av de kanske mest humoristiska konstnärerna inom nutida performancekonst är Jiri Suruvka från Ostrava, Tjeckien, som i en blandning av humor, politik, självironi, och åter humor, inte bara får sin publik att drabbas av skratt, men också att tänka efter.

Detta är bara några av de konstnärer som kommer att förvåna, innovera och stimulera vår fantasi live under de tre vår dagar som Live Action Göteborg pågår. Missa inte det som aldrig kommer tillbaka, missa inte Live Action 011. Levande, tankeväckande och unikt.

Suruvka_antikrist
Jiri Suruvka. Tjeckien. Antikrist.