LIVE ACTION + 011

 

Live Action + genomförs för tredje åreti rad, och nu i samband med Lidköpings Konstår 2011. LA+ firar detta med en hög grad av Innovation. Från att tidigare ha presenterat performance konst för medborgarna i det offentliga rummet, går LA+ nu ett steg vidare i sin vilja att sprida och fördjupa den kulturella demokratin. LA+ prövar  något som aldrig tidigare gjorts, vare sig i Sverige eller internationellt, nämligen; en workshop på gatan.

Medborgarna engageras således direkt i ett lärande som äger rum i allas vårt rum, det offentliga. Lärandet och den kulturella demokrating kan inte komma invånarna närmare än så här. LA+ tänjer så på gränserna för det möjliga och ger medborgarna en smak av vad konst är; ett lärande som aldrig upphör. För detta har några av den internationella scenens topp konstnärer och pedgaoger bjudits in.

Från den berömda School of the Museum of Fine Arts i Boston kommer chefen och grundaren av dess performancekonst avdelning, Marilyn Arsem, från Beijing i Kina anländer den välkända feministen He Chengyao. Jämte dessa två huvudfigurer inom internationell performancekonst leds LA+ workshops av den tyska pedagogen och konstnären BBB Johannes Deimling från Berlin som i över tio år arbetat med olika sorters workshop inom fältet, samt de svenska konstnärerna och pedagogerna Joakim Stampe och Gustaf Broms.


Arsem_1
Marilyn Arsem. U.S. Domestic Policy II. Live Action New York. 2010. Photo credit : Denis Romanovski.