Ying Mei Duan

 

Ying Mei Duan, Kina

 

I centrum för Yingmei Duan performancekonst står hennes utforskande av människans instinkter, längtan, och mörka begär. Hon undersöker processer i samhället och ställer frågor kring dess konventioner och beteenden. Född 1969 i Kina, är Yingmei Duan en del av det kinesiska avant-garde, och arbetade som målare i många år, hon bodde i det legendariska konsten distriktet Beijing East Village. År 1995 deltog hon i utställningen "För att lägga till en meter till en anonym berg", som anses vara en av klassikerna av kinesisk modern konst. Hon blev en ren performancekonstnär under påverkan av Marina Abramovic, för vilken hon studerat vid HBK Braunschweig i Tyskland från 2000 till 2004. Där arbetade hon även för ett år med filmskaparen och  performancekonstnären Christoph Schlingensief. Under de senaste femton åren, har Yingmei Duan  gjort sig ett namn genom att deltagit i ett stort antal nationella och internationella utställningar, festivaler och workshops genom sina speciella och egensinniga performances.
Yingmei är en nyfiken observatör som ställer frågor om alla aspekter av livet för att ständigt lära och utvecklas. Hon ofta impulsivt och spontant utvecklar sina performances till situationella försök. Å andra sidan kan hon också planera sina aktioner med intensiv uppmärksamhet i minsta detalj.
Hon älskar att kommunicera med allmänheten och gillar att arbeta med artister och människor från alla områden i livet. Hennes konstverk är arbeten som pågår och är ofta utsträckta över en längre tid. Hon kan ofta se ut att sova i en melankolisk drömvärld, eller se ut som någon sjuk eller död.

ying-mei-2008-2013
Picturesubtext