Denis Romanovski, Vitryssland

Född 1970 i Minsk, bor och arbetar i Stockholm.

Denis Romanovski utbildades som konstnär vi Vitrysslands statliga universitet och Statliga Konstakademi. Samt under perioden 2001-2006 vid Kungliga Konsthögskolan.
Verkar som en tvärsektoriell konstnär och projektledare för konstnärliga event. Han är framförallt aktiv inom performance och ny mediekonst.
Romanovski började med performance och utställningsprojekt 2996. Han har deltagit i ett stort antal internationella festivaler I Vitryssland, Polen, Lituaen, Lettland, TYskland, Italien, Holland, Sverige, Storbrittanien, Kanada, USA, Vietnam och Thailand.

Under tio år, från 1999 till 2008, var han co-curator av den internationella performancekonst festivalen Navinkii I Minsk, Vitryssland. Och senast för Navinki-Weld performance mote som genomfördes i Stockholm 2008.

Romanovski har även varit organisatör och samverkande partner för ett antal project relaterade till ny mediakonst : NetArt Meetings i Minsk,  samt  Tranzit_01.by i Minsk 2001, RAM7 Models of Collaboration år 2005 Minsk. Han var även curator av den internationella utställningen "Phantom Expression" vid GFZK i Leipzig 2004. Han är senast aktuell med utställningen Get Set (29/3 - 24/5 2009) på Virserums Konstall.

För mer info, var vänlig klicka här .

lorem_Ipsum
Denis Romanovski. Lorem Ipsum.