Jason Lim, Singapore

Född 1966, bor och verkar i Singapore.

"Performance innebär för mig att träna och att lära. Den performance som jag gör före den senaste informerar om den föjlande; varje performance är såtillvida en träning, en lektion och en exercis. Det är också en undersökning i vad man kan göra och hur man gör det, och hur man ställer frågor och hur man svarar. En sann performance inträffar när performaneckonstnären förlorar kontrollen, när han tar risker, när han sätter sig själv i en risksituation och då han blir processens medium. Jag gör numera performances för att avslöja mitt nuvarande psykologiska tillstånd och för att utforska de mindre beträdda vägarnas potential."

Jason Lim har en Bachelor of Art från Central St Martins College of Art & Design, U.K. och en Master of Fine Art från Royal Melbourne Institute Technology University i Australien. He skapar skulpturer i keramik, installationskonst, videos och performancekonst. Lim har organiserat och skapat flera olika plattformar för möten och samarbeten mellan konstutövare. Lim var co-curator av Future of Imagination 2, en internationell performancekonstfestival i Singapore 2004. 2005 organiserade han StopOver Singapore/Japan performancekonst mote I Kuala Lumpur, Malaysia och FrontRoom Gallery i Singapore.

2007 representerade Jason Lim Singapores vid den 52a Venedig Biennalen. Samt därpå vid den 4e Världs Keramik biennalen i Korea.

Jason Lim. Infr'Action - Festival International d'Art Performance. Sète. 2008.
Jason Lim. Infr'Action - Festival International d'Art Performance. Sète. 2008.