GALLERI A50

 

Galleri A50 är en ideell förening och har som sitt uttalade mål att skapa möten och stimulera ett samarbete och utbyte mellan konstnärer från olika kulturer och generationer. Men även att demokratisera nutidskonstens tillgänglighet för medborgaren.

Galleri A50 inledde sin verksamhet 1993 och har sedan starten av Live Action Göteborg 2006, framförallt fokuserat sin verksamhet och olika projekt inom fältet performancekonst. Sedan 2006 har Föreningen genomfört Live Action Göteborg, och inledde 2009 en regional turné med performanekonst i Västra Götalands regionen, LA+. Dessutom startade föreningen våren 2010 en ny scen för performancekonst i form av Club Performance som genomförs en gång i månaden i Göteborg. På CP presenteras en internationellt högstående performancekonstnär med video, en live performance samt en efterföljande dialog.

Föreningen genomför även internationella evenemang som Live Action New York som inledde sin första upplaga i november 2009 med att presentera 15 skandinaviska konstnärer på Scandinavia House på Manhattan och Grace Exhibition Space i Brooklyn. Föreningen har även utvecklat ett volontär utbyte med den franska festivalen Infr’Action och har ett brett internationellt nätverk med olika samarbetspartners i Asien, Nordamerika och Europa.